IFR vliegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ifrsessies

Dit is met de beste intenties geschreven en sluit redelijk goed aan bij de werkelijkheid, maar het is uitsluitend bedoeld om het plezier van het virtuele vliegen met elkaar te vergroten. Iedereen blijft zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gedrag in het vliegtuig. Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid van de onderstaande teksten. En voor diegenen die ook in het echt vliegen c.q. vliegles hebben: doe wat je instructeur je heeft geleerd. Je kunt je hoe dan ook NOOIT op de onderstaande teksten beroepen. Ton Broekhuis, juni 2003 / update mei 2009

ALGEMEEN
IFR betekent Instrument Flight Rules. IFR vliegen is typisch iets voor de grote luchtvaart. Maar ook in de kleine luchtvaart wordt er IFR gevlogen.

IFR2002

IFR vliegen doe je op instrumenten. Of het nou goed weer is of slecht weer, ALS je IFR vliegt doe je dat op je instrumenten. Bovendien is het zo dat je dan altijd onder verkeersleiding vliegt op basis van een ingediend vliegplan. Zomaar even “rondknorren” is er niet bij. Er komt een hoop kijken IFR-vliegen. Bij DFN doen we dit ook op de vertrouwde laagdrempelige en vereenvoudigde manier.

IFR2003

Als je nog niet zo bekend bent met alle begrippen die er bij IFR-vliegen aan de orde komen is het verstandig om tijdens onze IFR-sessies gewoon goed op te letten wat anderen doen.
En als je er klaar voor bent, kun je ook je DFN IFR badge halen!

IFR2004

Zie voor meer informatie de onderstaande links:

IFR-TRAINING ALGEMEEN
http://www.altairva-fs.com/training/ava_training_ifr.htm

NAVIGATIE
http://www.navfltsm.addr.com/index.htm

INTERACTIEVE VOR-TRAINING
http://www.visi.com/~mim/nav/

DIVERSE PDF-BESTANDEN

Menu IFR badge

Menu IFR navplans van fsnav

Menu RT bij IFR